Mali Losinj

0
Rate this post
 1. web sadržaja
 2. Hoteli
 3. apartmani
 4. turistička agencija
 5. privatni smještaj za odmor
 6. mjesta za kampiranje
 7. jedrenje
 8. Prilike
 9. putovanja
 10. uspomene
 11. ugostiteljski objekti za vjenčanja
 12. zdravstveni dogovor
 13. Šetačke i pješačke staze
 14. tvrtke
 15. razgledavanje i obilazak turističkih atrakcija
 16. salon
 17. plaže i uvale
 18. detaljima

Informacije o rješenju

Mali Lošinj je najveći naseljeni položaj na otoku, smješten na južnoj strani Lošinjskog zaljeva te se zahvaljujući tom smještaju zapravo razvio u pomorsko, industrijsko, a danas dodatno i ljetovalište.

Mali Lošinj smješten je u najvećoj zaštićenoj uvali ovog arhipelaga, uvali Augustus. Danas je Mali Lošinj sa svojih 7000 stanovnika najveća otočna zajednica na Jadranu. Početak Malog Lošinja seže u 12. stoljeće kada je dvanaest hrvatskih kućanstava zahvaćalo otok Lošinj kao i raščišćavanje u istočnoj uvali Sv. Martin. Prvi hrvatski doseljenici bili su stočari i zemljoradnici, a kasnije kada su ribarstvo, pomorstvo i brodogradnja preuzeli kontrolu, cijeli se grad riješio prema obali.

Zlatne godine Malog Lošinja bile su krajem 19. stoljeća kada je, zahvaljujući moru, ali i pomorstvu, “malo selo” postalo mali pomorski grad. Zbog značajnih prilagodbi, ali i krize u pomorstvu, prelasku s jedrenjaka na parne brodove, budućnost ove, ali i sličnih lokacija, činila se osiguranom. Novo razdoblje u pozadini Malog Lošinja počelo je kada su otkriveni zdravstveni učinci otočke klime, ali i nova grana gospodarske klime – turistička.

Danas je Mali Lošinj jedno od glavnih ljetovališta na Jadranu, popularno u svim europskim turističkim krugovima, što potvrđuju brojni vjerni gosti koji ga posjećuju svake godine.

Mali Lošinj osvajač je titule Turističkog prvaka 2007., a također je i perspektiva Hrvatske za Zlatni cvijet Europe 2009. godine.

ELEKTRONIKA