Mali Lošinj

0
Rate this post
 1. Sadržaji
 2. Hoteli
 3. Vile
 4. hosteli
 5. Putničke agencije
 6. Ekskluzivni smještaj
 7. logori
 8. Jedrenje
 9. Prilike
 10. Izleti
 11. Wellness
 12. Salon
 13. Ronilački objekti
 14. OPG
 15. Trgovine
 16. Iskustva
 17. Pogledi
 18. Ljekarne
 19. restoran
 20. Suveniri
 21. Šetališta i planinarske staze
 22. Wellness ponuda
 23. Obale i uvale
 24. Mirovine
 25. Temeljni detalji
 26. Standardne informacije
 27. Korisni detalji

Mali Lošinj je najveći pregovarač na otoku, smješten na južnoj strani Lošinjskog zaljeva, a zahvaljujući tom položaju završio je kao značajno pomorsko i industrijsko, a danas i ljetovalište.

Nalazi se u zaljevu Augusta, najvećoj zatvorenoj uvali ovog arhipelaga. Danas je Mali Lošinj sa 7000 stanovnika najveći otočni grad na Jadranu. Počeci Malog Lošinja sežu u 12. stoljeće kada je dvanaest hrvatskih članova obitelji pripadalo otoku Lošinju, ali i djelovalo u istočnoj uvali Sv. Martina. Prvi hrvatski stanovnici bili su stočari i ratari, a kasnije su se prebacili na ribarstvo, pomorstvo i brodogradnju, a cjelokupno pregovaranje prenijelo se na primorje.

Zlatno doba Malog Lošinja zaokružilo je 19. stoljeće kada je “Malo selo” zahvaljujući moru, ali i pomorstvu, postalo morski grad. Zbog fantastičnih promjena, ali i morske dileme okolo, prelaska s jedrenjaka na parobrode, činilo se da je sudbina ovakvih ali i sličnih zajednica zapečaćena. Otkrivanjem utjecaja otočke klime na zdravlje, kao i uvođenjem potpuno nove industrije TURIST, otvorena je nova stranica u pozadini Malog Lošinja.

Danas je Mali Lošinj samo jedno od glavnih turističkih središta na Jadranu, shvaćeno u svim europskim putničkim krugovima, o čemu svjedoče brojni posvećeni gosti, koji ga iznova posjećuju iz godine u godinu.

Mali Lošinj je 2007. godine osvojio titulu prvaka turizma, a 2009. godine osvojio je i Srebrni cvijet Europe.

ELEKTRONIKA